Discover events, locations, and artists in German, English, Spanish, French, and Turkish.
Now available in Germany (eventsTODAY.de),
Austria (eventsTODAY.at),
Switzerland (eventsTODAY.ch),
and Spain (eventsTODAY.es)!
Our AI-powered automatic translation ensures you get all information in your preferred language.
Got an event? Submit it and take advantage of automatic translation to reach an international audience.
Whether it's a concert, exhibition, or party – you're in the right place!
Rum-Tasting · mit Norbert Ernst vom Cocktailtaxi-DD
Friday, 10/11/2024 at 7:00 PM
Rum-Tasting · mit Norbert Ernst vom Cocktailtaxi-DD
The following text was automatically translated.
Show originalShow translation
Als Barkeeper und Spirituosen-Experte wird Norbert Ernst immer wieder gefragt: „Was kommt denn nun nach dem Whisk(e)y und Gin-Hype?“ Er glaubt sehr fest daran, dass es der Rum ist. Also lasst uns an diesem Abend genau mit dem Thema beschäftigen und rumprobieren oder „Rum“ probieren.
Wie bei fast jeder Spirituose ist das Thema Rum extrem vielseitig, dass es wirklich schwer ist dies in einem Tasting zusammenzuraffen, aber Norbert Ernst betreibt seit 18 Jahren ein Cocktail-Catering, hatte parallel dazu neun Jahre eine Cocktail-Bar und kennt sich mit Rum bestens aus. Er wird auf die Rohstoffe, die Herstellungstechniken und mit den letzten beiden Verkostungsproben auf die Fasslagerung und den Ausbau eingehen und damit prägnante Unterschiede deutlich machen. Ziel ist es, ein neues Bewusstsein zu erlangen, damit beim nächsten Kauf der, zum eigenen Geschmack, passende Rum ausgewählt wird. Und wer weiß, eventuell ist ja sogar schon einer der von ihm vorgestellten Sorten der neue Lieblingsrum… Ein kurzweiliger Abend voller Infos, einiger AHA-Effekte, Unterhaltung und natürlich Rum in vielen Fassetten - betreutes Trinken sozusagen.
Es wird zwischendrin eine Pause geben.
Kleiner SaalAs a bartender and spirits expert, Norbert Ernst is frequently asked: "What comes after the whiskey and gin craze?" He firmly believes it's rum. So let's focus on this topic tonight and try some rum or "rum" for that matter.
Like almost every spirit, the subject of rum is extremely versatile, making it really difficult to summarize in a tasting session. However, Norbert Ernst has been running a cocktail catering business for 18 years, alongside a cocktail bar for nine years, and is well-versed in rum. He will discuss the raw materials, production techniques, and in the last two tasting samples, he will focus on barrel maturation and aging, highlighting significant differences. The goal is to gain a new awareness so that the next purchase will be the right rum, tailored to one's own taste. And who knows, maybe one of the varieties he presents will become your new favorite rum... An entertaining evening full of information, some 'aha' moments, entertainment, and of course, rum in many facets - essentially supervised drinking.